Модафініл є одним із найпопулярніших препаратів для підвищення продуктивності у світі.

Він використовується як студентами, так і бізнес-професіоналами для покращення своїх когнітивних здібностей, затримуючи в тому, щоб працювати більше годин протягом дня.

Алкоголь, з іншого боку, далекий від підвищення продуктивності.

Фактично, алкоголь негативно впливає як на продуктивність, так і на когнітивні функції, що робить модафініл та алкоголь малоймовірною комбінацією. 

Є, проте, кілька прикладів випадків, коли можна вигідно змішувати їх. В інших випадках два препарати можуть прийматися з різних причин у той самий день, що призводить до їх змішування в організмі.

Багато людей ставлять питання про безпеку такої комбінації та про те, як їх правильно змішувати.
 

 

 

Зміст

  • Навіщо змішувати модафініл та алкоголь?
  • Як працює модафініл
  • Модафініл та алкоголь на протилежних сторонах
  • Забезпечення змішування модафінілу та алкоголю
  • Як зменшити побічні ефекти модафінілу та алкоголю
  • Modafinil як засіб від похмілля
  • Висновки

Навіщо змішувати модафініл та алкоголь?

Незважаючи на те, що модафініл та алкоголь мають практично протилежну дію, вони іноді змішуються.

Ось кілька основних сценаріїв, у яких алкоголь та модафініл можуть прийматися разом.

Модафініл є чудовим продуктом; це дійсно допомагає дати мені додатковий імпульс під час роботи на двох роботах, одна з них уночі. Він також допомагає моєму настрою та гарному самопочуттю. Жодних побічних ефектів, працюю як годинник.

1. Збільшити продуктивність перед важливою подією

Ви коли-небудь виходили з особливо довгого робочого дня, відчуваючи втому та готовність до сну, але у вас були ще плани піти на весілля чи вечірку? У більшості таке було, і потрібна серйозна мотивація, щоб упорядкувати собі і бути активним усю ніч.

Модафініл пропонує унікальне перевагу у таких ситуаціях.

Як дженерик, модафініл сприяє неспанню мозку. Хоча це не замінити сон, але може затримати його на кілька годин. Це дозволяє людям не спати та відвідувати заходи, які вони або не хочуть пропустити, або просто не можуть. 

У багатьох випадках алкоголь подається під час заходів, що означає, що алкоголь і модафініл зрештою будуть змішуватися в організмі.

 

 

2. Не спати всю ніч

Деякі люди навіть приймають модафініл, коли вони вже на вечірці, щоби вони відчували себе бадьорішими вночі.

Це те, що стає все більш популярним у нічних клубах та музичних фестивалях, де музика звучить усю ніч до самого ранку.

Це може спричинити взаємодію зі спиртом та модафінілом, а в деяких випадках може призвести до змішування модафінілу з іншими речовинами.

 

 

3. Мимоволі маючи напої після дня модафініл

Модафініл та алкоголь також іноді ненавмисно змішують.

Багато людей приймають модафініл, щоб зробити важку роботу чи щодня для лікування таких хвороб, як нарколепсія чи СДВГ. Інші вважають, що це підвищує загальну продуктивність та концентрацію.

Наприкінці дня ви можете піти випити трохи алкоголю з колегами чи друзями. 

Довгий період напіврозпаду модафінілу означає, що він залишатиметься у вашому організмі протягом дня і першої години ночі. Це дуже ймовірно, що алкоголь і модафініл будуть змішуватися в організмі, навіть якщо ви не хотіли їх змішувати. 

Як працює модафініл

Модафініл виявляє свої переваги, збільшуючи концентрацію нейротрансмітерів, пов'язаних із пильною частиною центральної нервної системи.

Наш мозок природно слідує за циклом неспання, за яким слідує період сонливості.

Стимулюючи пильну бік цього процесу, ми можемо зберігати пильність та зосередженість на тривалі періоди години.

Модафініл підвищує концентрацію сполуки, званої орексином, завдання якої полягає у стимулюванні мозку до вироблення неспаного стану. 

Це також збільшує дофамін та норадреналін, які є двома важливими нейротрансмітерами у мозку.   

І нарешті, це збільшує концентрацію гістаміну у мозку, який також бере участь у процесі стимуляції нервної системи.  

 

 

Модафініл та алкоголь на протилежних сторонах

З'єднання з психологічними ефектами зазвичай потрапляють на спектр між стимулятором та депресантом.

Модафініл може бути розташований далеко на боці стимуляторів, тоді як алкоголь на боці депресанту. Вони пропонують майже протилежні ефекти одне до одного. 

В той час як модафініл посилює стимулюючі нейротрансмітери, які змушують нас відчуватись більш бадьорими, алкоголь стимулює розслаблюючі нейротрансмітери, які змушують нас відчувати втому.

Це робить ефект змішування модафінілу та алкоголю непередбачуваними. Це також залежить від індивідуальної дози кожного з них.

Забезпечення змішування модафінілу та алкоголю

1. Це викликає зневоднення

І алкоголь, і модафініл сприяють втраті води в організмі. Це пов'язано з тим, що організм повинен використовувати воду для метаболізму та розщеплення, а також тому, що це збільшує втрату води з нірок, сподіваючись швидше вивести ці сполуки з організму.   

Змішування двох з'єднань може значно збільшити шанси зневоднення.

 

 

2. Це може негативно вплинути на функцію печінки.

Майже всі продукти, що потрапляють до організму, у якийсь момент метаболізуються печінкою. Завдання печінки - перетворити активні сполуки на неактивні метаболіти та підготувати їх для виведення через травний тракт чи почки.

І алкоголь, і модафініл мають пройти через печінку, щоб бути нейтралізованими та підготовленими до виведення з організму.

У печінці є набір спеціалізованих ферментів, яким доручено виконання цього, які називаються ізоферментами CYP450. Шкірна сполука зазвичай метаболізується одним або декількома з цих ферментів.

Алкоголь руйнується деякими CYP450 ізоферментами, такими як CYP2E1 [1].

Модафініл, з іншого боку, метаболізується іншим ферментом, відомим як CYP3A4 [2].

Потрібно багато енергії, щоб зруйнувати ці сполуки у печінці.

Коли алкоголь та модафініл метаболізуються разом, це створює навантаження на печінку, щоб вивести їх.

Печінка відповідає за багато інших процесів в організмі людини, включаючи метаболізм жирів, метаболізм цукру, активацію та виведення гормонів, а також виробництво важливих транспортних білків у кровотоку. Це також основний джерело шлункових ферментів, відповідальних за розщеплення їжі, яку ми їмо, на молекули досить маленькі для того, щоб ми могли її засвоювати.

Якщо печінка змушена сповільнюватися надто довго чи надто часто, щоб виводити з організму як модафініл, так і алкоголь, можуть виникнути інші проблеми, включаючи низьку енергію, дисбаланс гормонів, запалення та погане травлення.

 

 

Як зменшити побічні ефекти модафінілу та алкоголю

Якщо ви ще не зрозуміли, ми не рекомендуємо змішувати модафініл та алкоголь, проте, якщо все-таки їх змішати, є кілька речей, які ви можете зробити, щоб зменшити ймовірність побічних ефектів.

1. Зменште дозування шкірного

Доза, яка приймається кожним із цих препаратів, стане найбільш значущим фактором, який визначає, чи буде негативна реакція чи ні.

Якщо ви плануєте змішувати ці препарати, переконайтеся, що ви приймаєте меншу дозу, ніж зазвичай, щоб уникнути ускладнень. Це дасть печінці можливість робити те, що їй потрібно робити, та зменшити можливість зневоднення.

Крім того, багато користувачів повідомляють, що коли змішують модафініл та алкоголь, вони сп'яняються набагато легше. Ймовірно, це пов'язано з нездатністю печінки безпечно їх переробляти.

2. Більше їжі

Багато невдалих дослідів, пов'язаних зі змішуванням модафінілу з алкоголем на форумах, таких як Reddit, показують, що у них був порожній шлунок, коли вони приймали одне або обидві речовини.

Це дуже часто зустрічається у користувачів модафінілу, оскільки одним із найпоширеніших побічних ефектів є низький апетит.

Якщо ви проведете весь день без їжі, а потім почнете пити алкоголь ще, у вас, швидше за все, дуже швидко почнеться сп'яніння, і, швидше за все, у вас буде поганий досвід через нудоту та блювоту.

Їжа зменшує засвоєння обох сполук і дає організму поживні речовини, необхідні для управління навантаженням на печінку та мозок.

 

 

3. Пийте багато Воді

Як уже згадувалося, алкоголь та модафініл сприяють зневодненню організму. 

Найкращий спосіб уникнути цього – пити багато води під час прийому модафінілу та алкоголю.

Багато людей не п'ють воду, приймаючи або модафініл, або алкоголь, бо це змушує їх часто ходити до туалету. Це дуже нерозумно, тому що організм з якоїсь причини змушує воду надходити через почки у більших кількостях. Якщо вода не потрапляє в організм, почки не зможуть вивести з організму сполуки, які можуть накопичуватися, спричиняючи набагато серйозніші наслідки.

У багатьох випадках організм переходити від виведення сполук через почки до витіснення його із потових залоз шкіри. Це може викликати різні небажані шкірні захворювання, такі як псориаз та екзема.

Підсумок - пий достатньо води.

4. Не змішуйте їх часто, і робіть паузі для відновлення

Іноді змішування невеликих кількостей модафінілу з алкоголем може становити серйозний ризик для організму; Тим не менш, довгострокове використання, безумовно, є небезпечним.

Важливо, якщо ви вирішите змішувати модафініл та алкоголь, вам не слід робити це щодня або навіть кожні пару днів.

Впродовж тривалих періодів надмірне навантаження на печінку може спричинити такі стани, як високий рівень холестерину, гіперліпідемію, хвороби серця та діабет.

Modafinil як засіб від похмілля

Особливо мені не подобається змішувати алкоголь з ноотропними препаратами того дня, але я виявив, що ноотропні препарати допомагають від похмілля. Ось чому 

Модафініл дає можливість не відчувати будь-яку форму втоми.

Після ночі, проведеної на алкоголі, можна відчуватись змученим, з низьким рівнем енергії та втомленим.

Похмілля і втома йдуть пліч-о-пліч. Ніхто не відчувається добре, коли в них похмілля. Це просто не нормально. Зазвичай ми відчуваємо нудоту та втому. 

Але коли ви додасте трохи модафінілу до цієї суміші відновлення, ви зможете спалити речі з обох кінців протягом одного дня.

 Ось як я хотів би використовувати Модафініл під час похмілля:

  1. Прокинься без будильника. Висипайся якнайдовше.
  2. Вода. Зволоження є ключовим фактором у боротьбі з похміллям за допомогою розумних препаратів.
  3. Багато їжі. Зосередьтеся на вуглеводах, жирах та білках. 
  4. Зачекайте 30 хвилин після їди. Прийміть довгий гарячий душ. Тоді приймайте модафініл. Упевніться, що ви прийняли його якомога раніше, до полудня.
  5. Пийте кофе протягом усього робочого дня.
  6. Приймайте електроліти.
  7. Їжте. Не пропускайте їжі при боротьбі з похмільним синдромом з модафінілом.

8. Спи наступного дня. Цей останній крок є абсолютно потрібним. Ви повинні заснути рано та відновити графік сну. 
 

Змішувати модафініл та алкоголь не рекомендується, однак у деяких випадках це може бути доцільним при ретельному розгляді та розумінні того, як ці препарати впливають на організм.

Коли вони разом, шанси на побічні ефекти від шкірного з них зростають.

При змішуванні цих двох речовин зазвичай повідомляють про відключення, значну інтоксикацію, тошноту/блювоту та порушення зору.

Ви можете уникнути цих побічних ефектів, приймаючи менші дози алкоголю та модафінілу, що дозволяє проводити дні відновлення протягом тижня, пити багато води та стежити за тим, щоб алкоголь та модафініл приймалися разом з їжею.